Info
Sorry there are no ratings available for this object.
Sorry there are no characteristics available for this object.

Safari programi »Po poteh Ali Babe« in počitnice na otoku Djerba 4.0*

otok Djerba


#
222548169529
Product code

Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
ATTENTION: Please be aware that offer which you have chosen with internal operator code PALM might not belong to description / object name down bellow. Before reservation please check if the data (object name / offer description) are correct (mostly this data is displayed within vacany).

1. DAN: LJUBLJANA – DJERBA 
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in dvourni polet proti Djerbi. Pristanek na letališču Djerba Zarzis. Sledi avtobusni transfer in namestitev v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive.

2. DAN: DJERBA          
Dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

3. DAN: IZLET PO OTOKU        
Po zajtrku se odpravimo na pravo dopoldansko raziskovanje največjega otoka severne Afrike. Najprej se odpeljemo proti skrajnemu jugu, kjer si ogledamo rimski nasip El Kantara, edino cestno povezavo s celinskim delom države. Pot nadaljujemo do lončarske vasice Guellala, kjer razkrijemo skrivnost čudežne kamele, se povzpnemo na najvišji vrh otoka in si ogledamo muzej tradicionalnega življenja. Pot nadaljujemo proti edini židovski sinagogi na otoku, El Ghriba, ki je mednarodno romarsko središče Židov. Izlet končamo na bazarju in tržnici največjega otoškega mesta Houmt Souk, kjer boste imeli priložnost, da se preizkusite v barantanju. Sledi povratek do hotela, kosilo in prosto popoldne.

4. DAN: DJERBA          
Še en dan namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

5. DAN: DJERBA – GABES – KEBILI – TOZEUR    
Po zgodnjem zajtrku v hotelu se odpravimo proti jugu otoka, kjer prečkamo morsko ožino med otokom in celinsko Tunizijo in že po kratki vožnji s trajektom se znajdemo na celini. Pot nadaljujemo do primorske oaze Gabes, kjer se sprehodimo po tržnici začimb in kane. Sledi vožnja do mesta Kebili, postanek za kavo. Z vožnjo nadaljujemo preko največjega slanega jezera v Tuniziji, Chott El Jerid, kjer naredimo krajši postanek in občudujemo mešanje barv ter odkrivamo skrivnost puščavske rože. Vožnja do Tozeurja, kjer se nastanimo v hotelu. Po kosilu (pijača se doplača) je pred nami pravo doživetje (doplačilo), vožnja do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer občudujemo svežino in čistost gorskih slapov med nasadi palm ali adrenalinska vožnja do Ong Jmela in ogled kulis filma Vojna zvezd. Sledi povratek do Tozeurja, namestitev v hotelu 4*, večerja, plavanje in nočitev.

6. DAN: TOZEUR – DOUZ – MATMATA – MEDENINE – DJERBA     
Po zajtrku se s kočijami (doplačilo) odpravimo v notranjost same oaze, kjer spoznamo etažno poljedelstvo, izvemo vse o dateljnovih palmah ter nadaljujemo do živalskega vrta. Nato nas pot vodi proti Douzu, oazi imenovani »Vrata v Saharo«, kjer se začnejo prave peščene sipine, ki jih boste imeli priložnost doživeti čisto na poseben način, na kameljem hrbtu (doplačilo). Po kosilu (pijača se doplača) pot nadaljujemo do gorovja Matmata. Obiščemo tudi trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko bivališče, kjer nekateri Berberi še danes živijo v svoji kulturi in jeziku. Odpravimo se še do mesteca Medenine, kjer sledi ogled Ghorfas, tržnice v berberskih žitnicah. Z vožnjo preko rimskega nasipa El Kantara se vrnemo na Djerbo.

7. DAN: DJERBA          
Pred vami je dan, namenjen počitku, sprostitvi, nakupom, sprehodom ter individualnim izletom in ogledom.

8. DAN: DJERBA – LJUBLJANA 
Avtobusni transfer iz hotela do letališča ter polet proti Ljubljani.

MOŽNI FAKULTATIVNI IZLETI (doplačilo na licu mesta)

  • ježa kamel (pribl. 30 TND);
  • vožnja s terenskimi vozili do gorskih oaz Chebika in Tamerza (pribl. 50 TND);
  • off road vožnja do Ong Jmela (ptibl. 50 TND);
  • vožnja s kočijami v oazo Tozeur ter do manjšega živalskega vrta (pribl. 20 TND).

PROGRAM VKLJUČUJE 
Letalski prevoz Ljubljana - Tunizija (letališče Djerba Zarzis) - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni transfer na relaciji letališče - hotel - letališče, 6 x nočitev v otoškem hotelu El Mouradi 4* s storitvijo all inclusive, 1 x nočitev v Tozeurju, v hotelu El Mouradi 4* s storitvijo polni penzion, transferje in oglede po programu, asistenco predstavnika/vodiča v Tuniziji v slovenskem ali hrvaškem jeziku, organizacijo in vodenje programa.

PROGRAM NE VKLJUČUJE        
Zavarovanja rizika odpovedi in drugih zavarovanj, obrokov različnih od navedenih, prevozov, izletov in drugih storitev, ki niso navedene v programu.       

OPOMBA: Program safari ture se lahko spremeni, kar pa ne vpliva na vsebino programa; gostje morajo ob odhodu na 2-dnevni safari (5. in 6. dan) izprazniti sobo v obalnem hotelu, prtljago lahko pustijo oz. hranijo v hotelu v posebni sobi; fakultativni izleti se plačajo pri predstavniku na licu mesta, minimalno število udeležencev za izvedbo programa (izleta) je 6 oseb.