Info
Sorry there are no ratings available for this object.
Sorry there are no characteristics available for this object.

Ciper - otok ljubezni in bogov 4* 4.0*

Ciper


#
2223184621437
Product code

Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
Unknown
ATTENTION: Please be aware that offer which you have chosen with internal operator code PALM might not belong to description / object name down bellow. Before reservation please check if the data (object name / offer description) are correct (mostly this data is displayed within vacany).

1. DAN
SLOVENIJA - CIPER   
 Nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v popoldanskih urah in polet preko Antalye do Ercana. Pristanek predviden v večernih urah. Nastanitev v hotelu v letoviškem predelu Kyrenia na Severnem Cipru.

 

2. DAN
POČITNICE     
Zajtrk, večerja, nočitev
Dan bo namenjen prvemu spoznavanju hotela in okolice. Priložnost bo tudi za prvi obisk katere izmed okoliških plaž. Obiskal vas bo slovenski predstavnik, ki
vam bo na voljo za vsa vprašanja.

 

3. DAN
NIKOZIJA     
Zajtrk, večerja, nočitev
Ves dan namenjen ogledu glavnega mesta Nikozije, razdeljenega na turški in grški del, ki ga obdaja mogočno obzidje. Najprej ogled znamenitosti turškega dela, kjer kraljuje  enavadna gotska katedrala Sv. Sofije, ki je danes mošeja Selimiye. Sprehod po bazarju, nato pa še nekaj prostega časa. Povratek v hotel in popoldne nekaj prostega časa za  proščanje.

 

4. DAN
FAMAGUSTA IN SALAMINA
      Zajtrk, večerja, nočitev
Zjutraj odhod proti Famagusti, mestu s številnimi mošejami in gradom, ki naj bi s svojo znamenito preteklostjo navdihnil dramo Othello. Mesto je bilo nekoč znano kot mesto cerkva,  od katerih pa so danes ohranjene le redke. Katedrala Sv. Nikolaja je danes spremenjena v mošejo Lala Mustafa Pasha, ki se nahaja v središču starega mesta in predstavlja največjo
znamenitost, pred katero stoji tudi več kot 700 let star »Ficus Sycomorus«. Sprehod skozi mesto, nato pa nadaljevanje do Salamine, najpomembnejšega arheološkega najdišča na otoku. Ogledali si bomo ostanke antičnega gledališča in amfiteatra ter term. Ogled samostana Svetega Barnabe, ki velja za ustanovitelja Ciprske ortodoksne cerkve, ene najstarejših vzhodnih pravoslavnih Cerkva. Povratek v hotel.

 

5. DAN
POLOTOK KARPAS      
Zajtrk, večerja, nočitev
Karpas velja za enega najlepših in najbolj neokrnjenih delov otoka. Postanek v vasici Bogaz za kavo. Nadaljevanje vožnje do Dipkarpaza, ki je eden redkih krajev na otoku, kjer grški in turški Ciprčani živijo v sožitju. Ogled samostana apostola Andreja z izvirom svete vode. Sledi obisk ene izmed tamkajšnjih plaž. Kratek premor s kosilom v lokalni taverni, kjer nam bodo postregli z lokalnimi specialitetami.

 

6. DAN
POČITNICE (IZLET NA JUŽNI DEL CIPRA: AFRODITINA SKALA – PAPHOS)     
Zajtrk, večerja, nočitev
Prosto za samostojno raziskovanje otoka. Po želji ob doplačilu bo organiziran izlet na južni del otoka. Pot vas bo vodila mimo mesta Limassol, gospodarskega središča južnega dela vse do Afroditine skale, kraja, kjer naj bi iz morske pene vstala boginja Afrodita in ki velja za eno največkrat fotografiranih točk otoka. Po krajšem postanku nadaljevanje do mesta Paphos, središča Afroditinega kulta in nekdaj pomembnega antičnega mesta, ki je danes živahno turistično središče. Ogledali si boste tamkajšnji arheološki park, ki spada tudi na
Unescov seznam, predvsem zaradi čudovitih in dobro ohranjenih antičnih mozaikov. Še nekaj prostega časa in nato povratek v hotel, kamor se vračamo v večernih urah.

 

7. DAN
POČITNICE (KYRENIA)      
Zajtrk, večerja, nočitev
Zadnji dan bo namenjen uživanju na eni od okoliških plaž in samostojnemu raziskovanju otoka. Po želji se lahko odpravite v mesto Kyrenia, turistično središče severnega dela otoka, ki ga krasi čudovita marina z mnogimi lokali in restavracijami, in zanimiv grad z ladijskim muzejem, kjer stoji najstarejša iz morskih globin potegnjena antična trgovska ladja.

 

8. DAN
CIPER - SLOVENIJA     
Zajtrk
Prosto do odhoda na letališče in povratek preko Antalye v Ljubljano.

OPOMBA:

  • v primeru poznega prihoda letala ali zgodnjega odhoda letala, bo organiziran hladen prigrizek.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

  • med 25 in 34 potniki 20 € 

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

  • vstopnine po želji,
  • izlet na južni del Cipra (min. 25 potnikov)

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

  • enoposteljna soba  (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Ciper - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni  prevoz letališče - hotel - letališče, sedem polpenzionov
v hotelu 4*, izlete po programu, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.